Μήνυμα του Διευθυντή του ΠΜΣ στις Διεθνείς Σπουδές, Καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη προς τους επιτυχόντες του νέου κύκλου σπουδών 2016-17

Ανακοινώσεις, Νέα | 30/09/2016 |


Καλωσορίζω όλους τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες στον νέο κύκλο του Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος. Επιλέγοντας τις Διεθνείς Σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο, επιλέξατε να ασχοληθείτε με τα θέματα που διαμορφώνουν την πρώτη σελίδα σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθημερινά, με ζητήματα που αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, άμεσα και έμμεσα. Οι έμπειροι διδάσκοντες στο μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα θα σας συστήσουν την κατάλληλη βιβλιογραφία και τις μεθόδους, ώστε να καλλιεργήσετε τις γνώσεις σας και να αναπτύξετε τις ικανότητες εκείνες που θα σας επιτρέπουν να κατανοείτε και να εξηγείτε κριτικά και αναλυτικά τα φαινόμενα των Διεθνών Σχέσεων. Χρειάζεται, όμως, και η δική σας προσπάθεια και αφοσίωση καθ᾽ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ώστε να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από την επιλογή σας αυτή.

 

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών σάς παρέχει ένα οργανωμένο περιβάλλον σπουδών προσανατολισμένο στην αριστεία. Μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του θα σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να έρθετε σε επαφή με την πράξη και τη θεωρία των Διεθνών Σχέσεων εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας. Κάθε χρόνο διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι, υψηλόβαθμα  στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών συμμετέχουν στις συζητήσεις, ημερίδες και συνέδρια που διοργανώνονται στο Τμήμα, είτε από το ίδιο είτε από τους ερευνητικούς του φορείς όπως τα Εργαστήρια του, το Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων ΙΔΕΑ, το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet, η Έδρα Jean Monnet και η Έδρα Θουκυδίδης.

 

Οι απόφοιτοι του Προγράμματός μας που διακρίνονται στην μετέπειτα πορεία τους στον ακαδημαϊκό χώρο, στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε Διεθνείς Οργανισμούς, στη δημοσιογραφία, αλλά και σε επιχειρήσεις, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για την ποιότητα του προγράμματός μας και την επιτυχία στους στόχους που έχουμε θέσει.

 

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μέσα από τις υπηρεσίες του, την πλούσια σε βιβλία και ηλεκτρονικά περιοδικά Βιβλιοθήκη του, το Γραφείο Διασύνδεσης, τη δραστήρια πανεπιστημιακή κοινότητα που θέτει ως στόχο την αριστεία στη διδασκαλία, στην έρευνα αλλά και στην προσφορά μας στην κοινωνία, αποτελεί ένα Ίδρυμα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για μία πλούσια σε γνώσεις και εμπειρίες, καθώς και γόνιμη για τη μετέπειτα πορεία σας φοιτητική ζωή.

 

Σας εύχομαι καλή και παραγωγική χρονιά με πολλή δουλειά!

 

Ηλίας Κουσκουβέλης

Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων

Διευθυντής ΠΜΣ στις Διεθνείς Σπουδές

Κοσμήτορας
Σχολής Κοινωνικών Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών

Twitter: @kouskouvelis